MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Bezoek ADF-stichting inzake SharePoint

Bezoek ADF-stichting inzake SharePoint

Tijdens de ALV van MIND Landelijk Platform in mei jl. kregen we vanuit Stichting Borderline en de ADF (Angst/Dwang/Fobie)-stichting het signaal dat we de mogelijkheden van SharePoint nog beter zouden kunnen benutten. Dit was voor ons aanleiding om samen met onze Sharepointdeskundige Hans Lagemaat in gesprek te gaan met deze leden, om ervaringen uit te wisselen en te horen hoe wij vanuit MIND de SharePointomgeving met de leden kunnen optimaliseren.

>>vervolg artikel uit ledenbericht 13 september>>

En zo begaven wij ons (Hans Lagemaat, Hanneke van Ommen, Anne-Marie Janssen en Paul Ulrich van Stichting Borderline) op 31 augustus jl. naar de ADF-stichting in Driebergen, waar men inmiddels met veel plezier met SharePoint werkt. We werden er hartelijk ontvangen door directeur Sander Pronk. De medewerkers/vrijwilligers waren al naar huis, dus het was rustig op het kantoor aan de Hoofdstraat. De ADF-stichting heeft hier een eigen pand waar ze met recht trots op is. We namen plaats aan de net ‘nieuw’ aangeschafte tafel via marktplaats, waar de stichting heel blij mee is: “Hij is lekker groot en zit prima!”.

Als eerste liet Sander ons met enthousiasme de inrichting van de SharePointomgeving van de ADF-stichting zien. Sinds september 2016 werkt de stichting met SharePoint. In het begin ging het niet gemakkelijk en is er via PGOSupport een extern ICT-bureau ingeschakeld om te ondersteunen bij de implementatie. Nu plukt men hier de vruchten van en heeft men zo’n 100 licenties voor bestuur, redacties, 30 vrijwilligers en 50 lotgenoten die door het hele land wonen en werken. De digitale samenwerking verloopt goed. Vooral het werken in teams wordt als prettig ervaren. Als grootste voordeel wordt genoemd dat het er met de komst van SharePoint gemakkelijker samengewerkt wordt in documenten en ook de afstemming onder elkaar soepeler gaat. Omdat de ADF-stichting in het bezit is van een ANBI-status, komt deze in aanmerking voor een donatie van Techsoup (https://www.techsoup.nl/) De kosten zijn dus heel laag.

Vervolgens hebben we gekeken naar de SharePointomgeving van MIND Landelijk Platform zoals deze nu door de leden en diverse externe projectmedewerkers wordt gebruikt. Dit gebruik verder uitbouwen is wat Paul en Sander net als wij een heel belangrijk punt vinden. Verder vinden zij dat onze Verenigingshomepage meer onder de aandacht mag worden gebracht. Ook leden kunnen er immers zelf agenda-items plaatsen of met elkaar een discussie aangaan; hier wordt tot op heden nog te weinig gebruik van gemaakt. Ook zijn de wensen geuit om per project/overleg een interactieve pagina te maken en de overleggen/projecten waar men toegang toe heeft bij elkaar op ťťn pagina te zetten. De komende maand gaan we met alle input en wensen aan de slag, samen met Paul en Sander, die graag met ons mee blijven denken. Wordt vervolgd dus!

Laatst bewerkt op: 13-9-2017 15:57