MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


MIND Kennisagenda

MIND Kennisagenda

Eťn van de speerpunten van MIND is het vernieuwen en verbeteren van de zorg voor en ondersteuning aan mensen met psychische aandoeningen. Onderzoek is daarbij onmisbaar. MIND werkt daarom samen met onderzoeksorganisaties, waarbij MIND stevig het perspectief van cliŽnten en hun naasten neer wil gaan zetten. Want wetenschappelijk onderzoek moet gaan over wat cliŽnten en hun naasten belangrijk vinden. Daarom wil MIND samen met cliŽnten en hun naasten een Kennisagenda opstellen. SiRM, een strategisch adviesbureau voor de zorg, ondersteunt ons daarbij.

In de MIND Kennisagenda moet tot uiting komen wat de onderzoeksprioriteiten zijn van GGz-cliŽnten en hun naasten. We willen weten wat zij de gewenste verbeteringen in de zorg en het leven van mensen met psychische kwetsbaarheid vinden. Het gaat daarbij om ziekte-overstijgende onderwerpen en dus niet onderzoek naar bijvoorbeeld depressie of eetstoornissen. Daar zijn namelijk al aparte agenda’s voor opgesteld.

MIND wil met deze Kennisagenda de onderzoekers in de GGz beÔnvloeden om bij hun onderzoeksprogramma’s veel meer rekening te houden met wat GGz-cliŽnten en hun naasten belangrijk vinden. MIND zal actief de verbinding zoeken met aanpalende wetenschapsagenda’s, zoals de verschillende wetenschapsagenda’s van de leden van MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid. Natuurlijk zullen we de Kennisagenda ook gaan inzetten om onze eigen kennisactiviteiten richting te geven.

U kunt hier ook aan meedoen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. U kunt de vragenlijst invullen via deze link.

In juni hopen wij de MIND Kennisagenda te kunnen presenteren!

Ben Roelands en Cisca Goedhart
Projectleiders van de MIND Kennisagenda

Laatst bewerkt op: 10-4-2017 15:36