MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Cafébijeenkomst Gooi & Vecht goedbezocht, gezellig en zeer waardevol

Op 28 januari 2015 werd in Gooi & Vechtstreek, locatie Mauritzhof, een goed bezochte cafébijeenkomst Naasten georganiseerd. Een gezellige maar ook zeer waardevolle ontmoeting tussen familieleden en medewerkers van GGz Centraal.

Naast de informele ontmoeting onder het genot van muziek, een hapje en drankje bestond de mogelijkheid om tijdens de cafébijeenkomst een rondwandeling te maken langs tien ruimten waar een groot aantal organisaties zichzelf presenteerden en informatie gaven aan familie en naasten. In een intieme sfeer konden familieleden en naasten hun verhaal vertellen, vragen stellen, samen een film bekijken en informatiemateriaal meenemen.

Familieraad in oprichting Gooi en Vechtstreek

De opzet was zeer geslaagd, juist door de ongedwongen sfeer en de ruime aanwezigheid van de medewerkers van Gooi en Vechtstreek. Tijdens de avond werd er ook een oproep gedaan om deel te nemen aan de familieraad in oprichting van Gooi en Vechtstreek. Met een aantal van 10 potentiële kandidaten is ook die missie geslaagd. De verwachting is dan ook dat nog dit jaar de familieraad officieel wordt opgericht.

Daarnaast werden er door de familieraad in oprichting adressen verzameld van familie/naasten die graag op de hoogte willen blijven van de activiteiten. Zo wordt er gewerkt aan een goed bestand, waarbij de privacyregels in acht worden genomen.

Drijvende krachten achter de café bijeenkomst waren Ruud Wind (professional) en Karin Groen (familie, ervaringsdeskundig, vrijwilliger.

Cafébijeenkomst organiseren?

Mocht u geïnteresseerd zijn in het hoe en wat rond de organisatie van een cafébijeenkomst, dan kunt u via meer informatie aanvragen.

Laatst bewerkt op: 13-3-2015 16:33