MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Workshop ‘Hart voor de GGZ' van Remke van Staveren

Van ‘Hoe dan?’ naar ‘Doe dan!’, daar komt in essentie de inhoud van de workshop 'Hart voor de GGZ' op neer. Op een persoonlijke en boeiende manier wist Remke van Staveren de deelnemers te inspireren. ‘Hoe zou jij het vinden als de muis net zo met jou om zou gaan?’, vraagt de kattenbezitster aan haar kat, die trots voor de dode muis zit die hij haar heeft gebracht, in een aansprekende cartoon.

In het kort komt haar boodschap hierop neer: "Verbeter de zorg, begin bij jezelf. We willen goede, menswaardige zorg bieden, met HART voor de GGZ. In deze tijd van bezuinigingen en bureaucratie? Juist nu! Doe geen concessies aan de kwaliteit. Laat je inspireren om de zorg te geven en te blijven geven zoals je die zelf ook graag zou willen ontvangen. Van 'Hoe dan?' naar 'Doe dan!' Dit boek staat boordevol ideeŽn waarmee je zů aan de slag kunt. Compassie, nabijheid, luisteren en samenwerken zijn vaardigheden waarin je beter kunt worden. Je kunt de passie in je werk hervinden als je die kwijt was! Begin vandaag nog, maak je HART voor de GGZ".

En, kwam de familie ook nog aan bod? Ja, in de laatste dia met 4 aandachtspunten hoe je van ‘Hoe dan?’ naar ‘Doe dan!’ kunt komen, werd ook de familie genoemd. De ideeŽn van Remke van Staveren kunnen ons, als actieve en betrokken naasten en familieraadsleden, inspireren bij het implementeren en borgen van het familiebeleid in de praktijk.

Lees haar boek! ‘Hart voor de GGZ’ is gepubliceerd bij de Tijdstroom, en te bestellen via www.hartvoordeggz.nl

Laatst bewerkt op: 8-4-2016 16:44