MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Oproep: meld overbodige regels
26 juli 2012

 

Landelijk Platform GGz is voor minder regels in de zorg!
Doe mee aan de Top 10 voor overbodige regels in de ggz.

Heeft u last van overbodige regels in de AWBZ? Bijvoorbeeld bij aanvragen van hulp of begeleiding? Moet u weer een lang formulier invullen? Tegen welke overbodige regels in de ggz loopt ķ aan? Samen met cliŽntenorganisaties CG-Raad, Platform VG, CSO, Mezzo, NPCF, LOC, Per Saldo verzamelt het LPGGz praktijkvoorbeelden van overbodige regels in de zorg.

Experiment ‘Regelarme instellingen’
De meldactie is onderdeel van het Experiment ‘Regelarme instellingen’ van het ministerie van VWS. Het ministerie wil de bureaucratie in de langdurige zorg aanpakken en heeft zowel aan zorginstellingen als aan cliŽntenorganisaties gevraagd voorbeelden van regeloverlast te verzamelen.


 

Meld overbodige regels
Beschrijf uw ervaring(en) met overbodige of hinderlijke regels en stuur deze in een email naar met het onderwerp ‘regelarm’. Of bel naar 0900-0401208 (0,1 cent per minuut) op maandag, dinsdag of donderdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Op basis van de meldingen maken we een Top 10 van regels die afgeschaft of aangepast kunnen worden. In september is een bijeenkomst waarbij cliŽntenorganisaties en cliŽntenraden met de demissionaire staatssecretaris in gesprek gaan. Op deze conferentie bieden de deelnemende cliŽntenorganisaties de Top 10 overbodige regels in de zorg aan de staatssecretaris aan.

 

700 meldingen zorgmedewerkers
Niet alleen cliŽnten hebben last van regels, ook medewerkers in de zorg. Daarom zijn zij ook gevraagd praktijkvoorbeelden te melden. In twee maanden tijd hebben 230 instellingen 700 meldingen gedaan van hinderlijke regels. De staatssecretaris gaat de meldingen bekijken en de regels aanpakken; zij hoopt dat veel regels in de zorg overboord gezet kunnen worden. Als blijkt dat regels overbodig zijn, worden ze landelijk afgeschaft.

 

Melden kan tot 1 september
Dus nogmaals, meld uw ervaring(en) met overbodige regels tot 1 september via en vermeld als onderwerp ‘regelarm’. Of bel naar 0900-0401208

(0,1 cent per minuut). Meldjezorg is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 13.00 uur. Meldjezorg.nl is een initiatief van het Landelijk Platform GGz.


 

 

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 27-7-2012 14:40