MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Teken de petitie
3 februari 2014

Breed onderzoek naar misstanden in de psychiatrie is nodig

Een groep van betrokkenen wil bereiken dat de overheid een ‘breed onderzoek naar de misstanden in de psychiatrie’ gaat doen. Als slachtoffers van misbruik, geweld en schendingen van hun rechten, gepleegd in psychiatrische instellingen, willen zij gerechtigheid en onderzoek.

Ze willen gerechtigheid voor patiŽnten en ex-patiŽnten die misstanden in de psychiatrie aan den lijve hebben meegemaakt. Velen werden en worden niet serieus genomen, niet gehoord als zij klaagden over foutieve/onnodige behandelingen (vrijwillig of met Rechterlijke Machtiging), of over door hen ondergaan psychisch, fysiek of seksueel misbruik. Vaak was het hen onmogelijk hun recht te halen, omdat men in reactie verwees naar hun psychiatrische diagnose of omdat er geen advocaten beschikbaar waren. Door de onderzoeken van de commissies Deetman en Samson naar seksueel misbruik is ook misbruik in de psychiatrie een onderwerp van gesprek en van onderzoek geworden.

Teken de petitie

De groep krijgt steun voor hun initiatief van het Landelijk Platform GGz. Lees ook de brief die naar de Tweede Kamer is gestuurd.

 

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 3-2-2014 11:54