MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Partijen Bestuurlijk Akkoord leveren Bouwstenen Zelfmanagement en passende zorg
3 juli 2014

Het Landelijk Platform GGz heeft in samenwerking met alle andere partijen van het Bestuurlijk Akkoord GGZ de Bouwstenen Zelfmanagement en passende zorg ontwikkeld. Dit zijn uitgangspunten voor het leveren van passende zorg, die zo veel mogelijk een beroep doet op de zelfredzaamheid van mensen met psychische problemen.

Iedereen die in de ggz werkt, streeft naar het bieden van passende zorg. Niet te veel en niet te weinig, zorg die het beste werkt, die aansluit bij de wensen en de behoeften van de cliŽnt en op verantwoorde wijze de eigen regie van mensen met psychische problemen versterkt. De Bouwstenen bieden handvatten om dit te realiseren. Ze zijn van belang voor alle mensen met psychische problemen, en dus ook voor iedereen die in zijn werk met de ggz te maken heeft.

De Bouwstenen worden momenteel geÔmplementeerd in Proeftuinen. Meer informatie over de Proeftuinen staat op deze website.

Project Zelfmanagement en passende zorg

De Bouwstenen Zelfmanagement en passende zorg zijn ontwikkeld in het kader van het project Zelfmanagement en passende zorg. Binnen dit project zetten bevorderen we de inzet van passende zorg binnen de GGZ, met veel aandacht voor het vergroten van de eigen regie en zelfmanagement.

Meer informatie

Document Bouwstenen en passende zorg (pdf)
Project Bouwstenen en passende zorg

 

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 3-7-2014 13:42