MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Koningin Máxima bezoekt Stichting MeeleefGezin
17 oktober 2014

Vandaag bracht koningin Máxima een bezoek aan Stichting MeeleefGezin, een stichting die jonge kinderen van ouders met psychische problemen én hun ouders ondersteunt. De stichting won eerder dit jaar een Appeltje van Oranje, een prijs van het Oranjefonds voor succesvolle initiatieven die de sociaal economische kansen van mensen verbeteren.

Stichting MeeleefGezin is er voor ouders met psychische problemen, die jonge kinderen hebben en geen sociaal netwerk om hun kinderen op te vangen. Deze ouders én hun kinderen krijgen steun van een Meeleefgezin, een stabiele en veilige omgeving waar hun kinderen op geregelde tijden welkom zijn. Zo hebben de kinderen een vertrouwd adres en kunnen de ouders even op adem komen.

Marjan ter Avest, directeur van het Landelijk Platform GGz, was aanwezig bij het bezoek van Máxima. Zij blij met de aandacht voor Stichting MeeleefGezin: “Dit is een prachtig initiatief. Kinderen van ouders met psychische problemen hebben het vaak moeilijk. Ze voelen zich bijvoorbeeld anders dan andere kinderen, durven geen vriendjes mee naar huis te nemen, krijgen niet genoeg aandacht of nemen taken van hun ouders over, zoals de zorg voor hun broertjes of zusjes. Dit is een laagdrempelige oplossing waarbij kinderen volwassenen hebben om op terug te vallen, contact hebben met andere kinderen en de zorg, aandacht en veiligheid hebben die kinderen op die leeftijd zo nodig hebben.”

Meer informatie

Stichting Meeleefgezin

 

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 17-10-2014 16:27