MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Aan de slag met digitale zorg
1 december 2014

Wat kan digitale zorg mij opleveren? Krijg ik met digitale zorg weer (meer) de touwtjes in handen? Past het bij mij? Hoe veilig is digitale zorg? De brochure ‘Aan de slag met digitale zorg’ geeft antwoord op deze en andere vragen. Hier vind je tips, voorbeelden en ervaringen die je helpen om aan de slag te gaan met digitale zorg.

Ervaringen

In de brochure vertellen cliŽnten wat digitale zorg voor hen betekent. Hadassa: “Als mijn behandelaar iets heeft gezegd dat ik niet zo prettig vond of waar ik nog vragen over heb, kan haar direct mailen. Het verhaal wordt in mijn hoofd niet tien keer groter dan dat het eigenlijk is.” Er zijn ook filmpjes beschikbaar van deze ervaringen.

Waarom deze brochure?

Met de brochure bieden we duidelijkheid in de (on)mogelijkheden van digitale zorg. We willen hiermee de empowerment en het zelfmanagement van mensen met psychische klachten en hun naasten in de ambulante GGz vergroten.

Om de brochure op te stellen kregen we informatie van bijna 300 mensen met psychische klachten en hun naasten die gebruik maken van de ambulante GGz. Ook schreven mensen met psychische klachten en hun naasten mee. Hadassa, Jasper en Anouk hebben actief bijgedragen aan de ontwikkeling van de brochure en deelden hun ervaringsverhaal. Hadassa raakt door e-mail contact met haar behandelaar gemakkelijker haar spanningen kwijt, Jasper geeft het structuur en Anouk heeft door digitale zorg zelf meer de touwtjes in handen.

Brochure en films
Brochure Aan de slag met digitale zorg
Ervaringsverhalen digitale zorg

 

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 1-12-2014 16:00