MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Actie in Den Haag: dit quotum telt niet!
10 december 2014

Woensdag 10 december voeren mensen met een arbeidsbeperking actie voor een eerlijke afbakening van de doelgroep in het wetsvoorstel Banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten. In het plan zoals het er nu ligt, tellen veel mensen niet mee voor het quotum. Zij worden hierdoor ernstig benadeeld. CliŽntenorganisaties Ieder(in), Landelijk Platform GGz en de Oogvereniging organiseren een ludieke actie nu de Tweede Kamer het wetsvoorstel behandelt.

Het gaat bij de afbakening om mensen met een arbeidsbeperking die (iets) meer dan het minimumloon kunnen verdienen. Zij tellen niet mee voor de banenafspraak en het quotum. Zij zijn daardoor voor werkgevers niet interessant om aan de verplichting te voldoen om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Dit zal leiden tot oneerlijke concurrentie tussen mensen.

Tegenvoorstel

CliŽntenorganisaties Ieder(in), Landelijk Platform GGz en de Oogvereniging organiseren de actie. Zij hebben samen met andere organisaties op 2 december een voorstel ingediend voor een eerlijke afbakening van de doelgroep: het gewogen quotum. Daarmee hebben alle werknemers met een arbeidsbeperking gelijke kansen op een passende werkplek.

Tweede kamer

Veel Tweede Kamerleden hebben aangegeven, aanwezig te zijn bij de actie die woensdag vanaf 12:30 uur voor het gebouw van de Tweede Kamer plaatsvindt. De actie is ludiek, maar de boodschap serieus: als de bakens niet worden verzet, zullen veel mensen de boot missen en nauwelijks kansen krijgen op een baan. Met als gevolg dat zij in de bijstand terecht komen.

 

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 10-12-2014 11:31