MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


NZA publiceert wachttijden ggz-instellingen
15 december 2014

Op 1 december jl. informeerde minister Schippers de Tweede Kamerleden over de wachttijden in de ggz, omdat naast de Meldactie van het Landelijk Platform GGz 'Wachtlijsten ruimschoots overschreden' ook de marktscan van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) inmiddels uitgebracht is. Uit de marktscan blijkt ook dat de wachttijden van verschillende aanbieders de Treeknormen ruimschoots overschrijden.

Het Landelijk Platform GGz heeft meerdere keren te kennen gegeven dat de minister daadkrachtig(er) moet optreden om de wachttijden terug te dringen. Wachttijden kunnen oplopen tot wel een half jaar. Dit vindt het Landelijk Platform GGz onverantwoord.

Overzicht wachttijden per instelling 

Wilt u weten hoe lang de wachttijden per instelling zijn? Kijk dan op de website van de NZa. Alle patiŽnten hebben recht op tijdig geleverde zorg. Bel uw zorgverzekeraar als u vindt dat u te lang op de wachtlijst staat.

Aanstaande zaterdag 20 december besteedt het programma Kassa (Vara) opnieuw aandacht aan de lange wachttijden in de gespecialiseerde ggz.

Meer informatie

Marktscan NZa
Meldactie wachtlijsten en -tijden gespecialiseerde ggz Landelijk Platform GGz 

Nieuwsberichten

Wachtlijst voor psychiater door verzekering (De Telegraaf 19 november)
LPGGz: Zo snel mogelijk actie Schippers gevraagd om wachtlijsten terug te dringen (Landelijk Platform GGz 17 november)

 

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 15-12-2014 16:50