MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Vacature Projectmedewerker cliŽntondersteuning en -participatie
18 december 2014

Het Landelijk Platform GGz zoekt:

Projectmedewerker cliŽntondersteuning en -participatie

16-24 uur p/w

Het Landelijk Platform GGz is een koepelorganisatie van landelijke en regionale patiŽnten- en familieorganisaties in de geestelijke gezondheidszorg. Gezamenlijk vertegenwoordigen we meer dan een miljoen Nederlanders die jaarlijks een beroep doen op de ggz. Het Landelijk Platform GGz is gesprekspartner van en aanspreekpunt voor politici, beleidsmakers- en uitvoerders, zorgverzekeraars en brancheorganisaties. We zijn zowel een lobby- en belangenbehartiging als een projectorganisatie.

Wij zijn voor een nieuw project (van 2015-2017) op zoek naar een aantal projectmedewerkers. Naast een aantal uitvoerende taken, ben je ook verantwoordelijk voor de projectleiding van het project. Dit laatste doe je in nauwe samenspraak met de algemene programmamanager. Bij gelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan iemand die bekend is in de wereld van cliŽnten- en familieorganisaties.

Het project cliŽntondersteuning en -participatie 

De decentralisaties zijn volop aan de gang en alle cliŽnten- en familieorganisaties werken hard om samen met de burgers om wie het gaat alle veranderingen een plek te geven. Vanuit het Landelijk Platform GGz zijn er verschillende projecten gestart om cliŽnten- en familieorganisaties op lokaal niveau daarbij maximaal te ondersteunen. Dit project is daar ťťn van.

Dit project is enerzijds gericht op het geven van praktische ondersteuning aan cliŽnten- en familieorganisaties op regionaal niveau bij alle activiteiten die zij uitvoeren voor burgers met een (psychische) kwetsbaarheid. Daarbij kun je denken aan goede informatievoorziening en voorlichting, mee helpen organiseren van bijeenkomsten, het aanreiken van kennis over specialistische onderwerpen en het organiseren van landelijke bijeenkomsten zodat onderling kennis en ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Hier zal de projectmedewerker cliŽntondersteuning een belangrijke bijdrage aan leveren.

Wie zoeken we? 

We zoeken een projectmedewerker die enerzijds uitvoerend werk kan doen zoals hierboven beschreven, maar die ook in staat is een beweging te ondersteunen die de cliŽnten- en familieorganisaties al hebben ingezet. Een belangrijk uitgangspunt in dit project is dat het een project is ‘van en voor’ de achterban. Het is dus belangrijk dat je weet wat er speelt in de verschillende regio’s en met de achterban makkelijk contact legt: aansluit bij de wensen, behoeften en mogelijkheden die er zijn. We zoeken dus iemand die zeer klantgericht en dienstverlenend is ingesteld, maar ook iemand die weet om te gaan met de diversiteit van wensen en mogelijkheden. Daar sluit je bij aan waar mogelijk en kom je met tegenvoorstellen waar dat niet kan. Je bent daarnaast een goede schrijver en je weet specialistische kennis te vertalen naar een heldere en compacte boodschap op cliŽnten niveau.

Wat ga je doen?

• Je zoekt en onderhoudt actief contact met de achterban
• Je weet wat er speelt en wat wensen, behoeften en mogelijkheden zijn. Op basis daarvan ontwikkel je een ondersteuningsaanbod en voer je dit aanbod voor een groot deel zelf uit
• Je beheert het budget waar de achterban gebruik van kan maken voor het financieren van eigen activiteiten rondom cliŽnt communicatie en de belangenbehartiging naar gemeenten

In je rol als projectleider ben je verantwoordelijk voor:

• Realiseren van alle activiteiten uit het project, inclusief het projectonderdeel zelfregie (zie andere vacature)
• Op onderdelen inhuur van experts, bij voorkeur uit de eigen achterban
• Beheer en managen van de financiŽn
• Evaluatie en verantwoording intern en naar de financiers
• De afstemming en samenwerking met samenwerkingspartner Per Saldo
• De afstemming en samenwerking met de andere landelijke cliŽnten- en familiekoepels.

Wie ben je?

• Je hebt een universitair werk- en denkniveau en ervaring in het leiden van projecten
• Je bent een denker en een doener
• Je onderschrijft de ideologie die aan de WMO ten grondslag ligt en begrijpt de paradigma verschuiving die nodig is om kanteling te maken van ‘gericht zijn op ziekte en kwetsbaarheid’ naar ‘gericht zijn op uniek en compleet mens-zijn’
• Je weet als geen ander hoe ‘bottom-up’ werken werkt en weet daarbij de slagkracht te behouden.
• Je voelt je thuis in een veranderende organisatie en vindt het leuk om mee te werken aan het versterken van deze gekantelde manier van werken binnen het Landelijk Platform GGz
• Je kent het werkveld en de impact van de decentralisaties op hun werk
• Je bent een enthousiaste persoonlijkheid, integer en betrokken
• Je hebt een positieve, proactieve werkhouding
• Je kunt beleidstaal vertalen naar heldere communicatieboodschappen op cliŽntenniveau
• Je kunt goed plannen, omgaan met tijdsdruk en bent stressbestendig
• Je bent enthousiast, praktisch en denkt oplossingsgericht

Arbeidsvoorwaarden

Het Landelijk Platform GGz biedt een informele werkomgeving, waarbij enthousiasme en gedrevenheid vanzelfsprekend zijn. Er is binnen onze organisatie veel ruimte voor zelfontplooiing. Deze functie is ingeschaald op niveau 10-11 conform de Cao-welzijn.

Informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ellen de Haan (tijdelijk gedetacheerd) of mobiel via 06 31 79 78 64. Reageren kan tot maandag 5 januari 2015 door een motivatiebrief met CV per mail te sturen naar of per post Postbus 13223, 3507 LE Utrecht. De sollicitatiegesprekken zijn op 13 januari.

 

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 18-12-2014 12:45