MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Borstkankervereniging en ADF Stichting / NHS winnen verkiezing beste patiŽntenblad
30 januari 2015

Utrecht, 29 januari 2015 – Borstkankervereniging Nederland en de combinatie Angst, Dwang en Fobie Stichting (ADF Stichting) / Nederlandse Hyperventilatiestichting (NHS) ontvingen vandaag de eerste Will Tinnemansprijs voor het beste patiŽntenblad.

Blad B en Vizier / Hyp in de prijzen

In de categorie '(semi)professionele bladen' ging de prijs van 1.500 euro naar B, het blad van Borstkankervereniging Nederland. Het gecombineerde blad Vizier / Hyp van ADF Stichting en NHS ontving dezelfde prijs in de categorie 'bladen volledig gemaakt door vrijwilligers'.

Uit het juryrapport: "B is een goed opgezet, journalistiek blad. Het blad heeft een aantrekkelijke mix van journalistieke genres. Het blad raakt de lezer en biedt tegelijk degelijke achtergrondinformatie". "Vizier / Hyp is een fusieblad waarbij de twee bladen hun eigen identiteit behouden, ... een goede optie voor stichtingen die moeten fuseren. Het is een toegankelijk blad dat met zorg is gemaakt".

Will Tinnemansprijs

De Will Tinnemansprijs is een blijk van waardering voor bladenmakers bij landelijke patiŽnten- en gehandicaptenorganisaties, mogelijk gemaakt door ondersteuningsorganisatie PGOsupport. Vaak met minimale budgetten weten patiŽntenorganisaties kwalitatief hoogwaardige tijdschriften te maken. De prijs is vernoemd naar de eind vorig jaar overleden schrijver en journalist Will Tinnemans.

De onafhankelijke (vak)jury bestaat uit professionele bladenmakers en vertegenwoordigers uit het patiŽnten- en gehandicaptenveld.

Juryrapport

De juryrapporten zijn beschikbaar op de website van PGOsupport.

 

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 30-1-2015 14:22