MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Vacature Projectleider Taskforce
26 februari 2015

Het Landelijk Platform GGz zoekt een:

Projectleider Taskforce

24 uur p/wk

Het Landelijk Platform GGz is een koepelorganisatie van landelijke en regionale patiŽnten- en familieorganisaties in de geestelijke gezondheidszorg. Gezamenlijk vertegenwoordigen we meer dan een miljoen Nederlanders die jaarlijks een beroep doen op de ggz.
Het Landelijk Platform GGz is gesprekspartner van en aanspreekpunt voor politici, beleidsmakers- en uitvoerders, zorgverzekeraars en brancheorganisaties. We zijn zowel een lobby- en belangenbehartiging als een projectorganisatie.

Wij zijn voor een nieuw project (van 2015-2016) op zoek naar een Projectleider Taskforce.

Het project Taskforce 

De transities bieden kansen om herstel, zelfregie en participatie van psychisch kwetsbare burgers te bevorderen. Door de snelheid van vele transities is er nog onvoldoende ruimte voor het realiseren van de echte transformatie. Daarnaast is het nog lang niet vanzelfsprekend dat gemeenten en de kwetsbare burgers waar het over gaat, elkaar gevonden hebben als samenwerkingspartner bij het realiseren van die transformatie. Het project Taskforce legt verbindingen tussen gemeenten en cliŽnt- en familievertegenwoordigers in de regio’s waar dit nog onvoldoende van de grond komt (max 20 (centrum)gemeenten). Doel is bij te dragen aan een duurzame en wederkerige samenwerkingsrelatie ťn een gezamenlijke inhoudelijke agenda. Het taskforce-lid faciliteert het gesprek, sluit aan bij wensen en behoeften van beide partijen, inspireert, maakt bewust, agendeert belangrijke onderwerpen, reikt kennis aan over goede voorbeelden en wat er al ontwikkeld is en ondersteunt bij het maken van lange termijn samenwerkingsafspraken. Daarbij worden ook de andere partijen betrokken die een rol spelen in het leven van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

De taskforce bestaat uit een aantal cliŽnt- en familievertegenwoordigers met kennis, visie en het vermogen om dienend te leiden. Zij werken ieder in een eigen regio waarbinnen zij elke deelnemende gemeente 3x bezoeken in 2 jaar tijd. Er wordt ook een gezaghebbend figuur gezocht die namens de taskforce het gezicht is naar buiten en in de media.

Wat ga je doen

Je kerntaak is om de taskforceleden te ondersteunen zodat zij goed voorbereid en gericht gesprekken met de gemeenten en andere betrokken partijen kunnen ingaan. Je bent ook de verbindende factor tussen de taskforceleden onderling en tussen het regionale en landelijke niveau. Je bent verantwoordelijk voor je projectresultaten, de financiŽn, de evaluatie en verantwoording intern en naar VWS, de afstemming en samenwerking en evaluatie met samenwerkingspartner Per Saldo, de afstemming en samenwerking met GGZ Nederland/RIBW Alliantie/Federatie Opvang en de VNG.

In meer uitvoerende zin houd je je bezig met:
• Een startscan en behoeftepeiling onder de achterban van het LPGGz.
• Verdiepende inventarisatie per geselecteerde gemeente door contacten te leggen met de gemeente en bestaande cliŽnt- en familieorganisaties.
• Je inventariseert de stand van zaken rondom een aantal themagebieden ťn bespreekt met beide partijen wat de gesprekken wat hen betreft moeten opleveren.
• Voorbereiding en opvolging van de gesprekken met gemeente en cliŽnt- en familieorganisatie
• Verslaglegging en terugkoppeling van de gesprekken, zowel per regio als landelijk richting VWS, VNG en andere partijen.
• Kennisinventarisatie: maken van een handzaam overzicht van bestaande goede praktijken t.a.v. cliŽntsturing, cliŽnt- en burgerparticipatie en zelfregie die de taskforce kan inbrengen.
• Organiseren van 2 landelijke themadagen om de opgedane kennis te verspreiden onder cliŽnt- en familieorganisaties, gemeenten en zorg- en welzijnsaanbieders.

Wie ben je

• Je hebt een hbo of universitair werk- en denkniveau.
• Je hebt ervaring met lobbyen op landelijk en lokaal niveau en kunt goed verbinding leggen.
• Je voelt je thuis in een veranderende organisatie.
• Je onderschrijft de ideologie die aan de Wmo ten grondslag ligt en begrijpt de paradigma verschuiving die nodig is om kanteling te maken van ‘gericht zijn op ziekte en kwetsbaarheid’ naar ‘gericht zijn op uniek en compleet mens-zijn’.
• Je kent de wereld van de cliŽnt- en familieorganisaties ťn de wereld van de gemeente.
• Je hebt ervaring met doen van onderzoek.
• Je schrijft makkelijk, weet bij complexe zaken de kern goed te verwoorden.
• Je bent gestructureerd, kunt goed plannen en bent stressbestendig.
• Je hebt een dienstverlenende en ondersteunende houding, maar weet ook wanneer je moet bijsturen.
• Je bent een enthousiaste persoonlijkheid, integer en betrokken.
• Je bent enthousiast, praktisch en denkt oplossingsgericht.

Bij gelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan iemand die bekend is in de wereld van cliŽnt- en familieorganisaties.

Arbeidsvoorwaarden

Het LPGGz biedt een informele werkomgeving, waarbij enthousiasme en gedrevenheid vanzelfsprekend zijn. Er is binnen onze organisatie veel ruimte voor zelfontplooiing. Deze functie is ingeschaald op niveau 10 conform de CAO-welzijn.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze functie of het projectplan kun je contact opnemen met Ellen de Haan (tijdelijk gedetacheerd) of mobiel via 06 31 79 78 64. Reageren kan tot en met 11 maart 2015 door een motivatiebrief met CV per mail te sturen naar of per post Postbus 13223, 3507 LE Utrecht.
De sollicitatiegesprekken zijn op 20 maart.

 

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 26-2-2015 10:05