MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Uniek in Nederland: patiŽnt en familie structureel centraal in kwaliteitsstandaarden
12 maart 2015

Voor het eerst krijgen patiŽnten en hun familie structureel een centrale plek bij de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden. Het projectvoorstel van het Landelijk Platform GGz dat hiervoor moet zorgen, is door het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling goedgekeurd.

Een krachtige stem

Het project ‘Een krachtige stem’ moet de inbreng van het patiŽnt- en familieperspectief bij de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden borgen, waarbij goede zorg vanuit het oogpunt van de patiŽnt wordt beschreven. De rol van patiŽnten en hun familie wordt hiermee in het proces gelijkwaardig aan die van de behandelaar.

Mogelijkheden uitwerking kwaliteitsstandaarden in middelen
Met het toekennen van het project geeft het Netwerk patiŽnten en hun familie niet alleen een centrale plek in het ontwikkelproces, maar faciliteert hen ook in de uitwerking in de vorm van middelen. Het volwaardig meedoen in de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden is intensief. Om inbreng te onderbouwen is vaak onderzoek nodig onder de achterban, moeten knelpunten worden geÔnventariseerd, focusgroepen bijeen geroepen worden of moet geholpen worden bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld patiŽntenversies. Deze activiteiten brengen niet alleen personele kosten, maar ook materiŽle kosten met zich mee. Bovendien moeten zij vaardigheden ontwikkelen om een goede bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling en borging van kwaliteitsstandaarden. De toekenning van dit project maakt financiering van deze onderdelen mogelijk. 

 

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 12-3-2015 14:47