MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Doe mee en meld uw ervaringen: Hoe verloopt het gesprek met uw gemeente?
3 april 2015

Mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben, zoals begeleiding, dagbesteding en beschermd wonen, kunnen sinds dit jaar terecht bij hun gemeente. Heeft u hier ook mee te maken? Doe dan mee met de digitale raadpleging Zorg naar gemeenten: het gesprek met uw gemeente die wij van 2 april tot 4 mei houden. U helpt zo mee om het gesprek in uw gemeente te verbeteren.

Als iemand zich bij de gemeente meldt, dan zal de gemeente onderzoek doen naar de persoonlijke situatie van de aanvrager en met hem/haar in gesprek gaan. Het gesprek kan plaatsvinden door de wijziging van bestaande hulp, maar ook vanwege een nieuwe aanvraag. Tijdens het gesprek wordt uw persoonlijke situatie in kaart gebracht. Waar is ondersteuning bij nodig en wat zouden oplossingen kunnen zijn?

Dit willen wij weten 

We zijn benieuwd naar uw ervaringen. Weet u waar u zich kunt melden voor een gesprek met de gemeente? Heeft u al een gesprek gehad? Op welke wijze heeft u zich voorbereid? Heeft u een individuele maatwerkvoorziening aangevraagd en is deze aanvraag toegekend?

Zo doet u mee

De raadpleging Zorg naar gemeenten: het gesprek met uw gemeente is bedoeld voor iedereen die met het gesprek te maken heeft. CliŽnten, maar ook mantelzorgers zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. De raadpleging loopt van 2 april tot 4 mei. U kunt op twee manieren meedoen aan de raadpleging:

  • Vul direct de vragenlijst in. Invullen duurt ongeveer 10 minuten.
  • Geen internet? Bel dan op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur op telefoonnummer 0900 235 67 80 (20 cent per gesprek).

Programma Aandacht voor iedereen

De digitale raadpleging is onderdeel van het programma Aandacht voor iedereen (AVI). In het programma werken de volgende organisaties samen: Ieder(in), Koepel Wmo-raden, Landelijk Platform GGz, Mezzo, Oogvereniging, ouderenorganisaties PCOB, Unie KBO, NVOG en NOOM, PatiŽntenfederatie NPCF, Per Saldo en Zorgbelang Nederland.
Het programma Aandacht voor iedereen wordt gefinancierd door het ministerie van VWS en afgestemd met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Meer informatie

Vragenlijst Zorg naar de gemeenten - Het gesprek met uw gemeente
Meer informatie over het programma Aandacht voor Iedereen op www.aandachtvooriedereen.nl

 

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 3-4-2015 14:52