MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Lancering Nationale Zorg Nummer voor zorgen over de zorg
2 november 2015

Op 2 november is de officiŽle lancering van het Nationale Zorg Nummer. Een herkenbaar aanspreekpunt voor iedereen in Nederland die zorgen heeft over zorg, en ondersteuning en participatie. Het Nationale Zorg Nummer is een initiatief van de netwerk- en koepelorganisaties: Ieder(in), Landelijk Platform GGz en PatiŽntenfederatie NPCF. Wie hulp nodig heeft bij het krijgen of behouden van zorg, ondersteuning of bij deelname aan het arbeidsproces, kan met vragen terecht bij het Nationale Zorg Nummer.

Wie medische hulp, zorg of ondersteuning nodig heeft. kan tegen problemen aanlopen.
Bijvoorbeeld omdat je van mening verschilt met je zorgverlener, of zorgverzekeraar of gemeente; omdat wetten en regels zijn veranderd of omdat je met je hulpvraag van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Hierdoor krijg je niet altijd de zorg en ondersteuning die nodig of wenselijk is.

De netwerk- en koepelorganisaties: Ieder(in), PatiŽntenfederatie NPCF en het Landelijk Platform GGz behartigen samen met hun partnerorganisaties, de belangen van iedereen die zorg nodig heeft. Zij willen mensen die vastlopen in de zorg weer zo snel mogelijk op weg helpen en misstanden aan de kaak stellen. Eťn gezamenlijk en laagdrempelig aanspreekpunt kan daarbij helpen. Dat aanspreekpunt heet: het Nationale Zorg Nummer.

Bij het Nationale Zorg Nummer krijgen mensen heldere antwoorden waarmee ze vooruit kunnen en sterker in hun schoenen staan. Daarnaast levert het Nationale Zorg Nummer veel waardevolle kennis en informatie op. Hiermee kunnen Ieder(in), PatiŽntenfederatie NPCF en Landelijk Platform GGz - samen met de bij hen aangesloten partnerorganisaties - nog beter een vuist maken en de belangen van hun achterban behartigen.

Het Nationale Zorg Nummer bestaat uit een telefoonnummer 0900 – 23 56 780 en de website nationalezorgnummer.nl. Hier kan iedereen terecht met relevante vragen, zorgen of meldingen over misstanden. Via de website kunnen mensen ook deelnemen aan de meldacties van de drie organisaties. Op de website staat een animatie met een korte uitleg van het Nationale Zorg Nummer.

Bel of mail

nationalezorgnummer.nl
0900 – 23 56 78 0  

 

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 2-11-2015 16:24