MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Kamermeerderheid eens met plan LPGGz: autoriteit met doorzettingsmacht instellen voor jeugdhulp
25 februari 2016

Het Landelijk Platform GGz pleit voor het instellen van een autoriteit met doorzettingsmacht, die naast de ouders en kinderen staat. Naast D66 zijn ook de PvdA, het CDA en de SP het eens met dit voorstel. In de Nieuwsuur uitzending van 25 februari werd pijnlijk duidelijk dat kinderen en jongeren soms maandenlang op noodzakelijke zorg moeten wachten.

Het Landelijk Platform GGz liet in de uitzending weten dat er een autoriteit met doorzettingsmacht moet komen, waar kinderen en ouders terecht kunnen die te lang moeten wachten op zorg of niet de juiste zorg krijgen aangeboden. De bedoeling is dat in samenspraak met de ouders en het kind de juiste hulp komt en dat ouders zich gehoord en gesteund voelen. De autoriteit laat niet los voordat dit is gerealiseerd.

Wachtlijsten

De overgang van de jeugdzorg naar gemeenten gaat gepaard met veel problemen. Gemeenten die verantwoordelijk zijn voor de jeugdzorg hebben te weinig geld, te weinig kennis en hulp laat te lang op zich wachten. Kinderen die zorg nodig hebben, moeten vaak zo lang wachten dat ouders met hun handen in het haar zitten. Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd: naar de gemeente, het wijkteam of de hulpverlener. Daarnaast zorgen bezuinigingen voor wachtlijsten of het afschaffen van specialistische zorg voor grote problemen, waardoor steeds meer kinderen thuis zitten of verstoken zijn van zorg.  

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 25-2-2016 23:20