MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Doe mee met de Meldactie Privacy
23 mei 2016

Hoe wordt met uw persoonsgegevens omgegaan door zorg- en hulpverleners en wat vindt u daarvan? We zijn op zoek naar ervaringen en verhalen over privacy van cliŽnten of naasten/familieleden.

  • Heeft u wel eens iets meegemaakt in uw zorg of hulp, waarbij u vraagtekens had bij uw privacy, of de privacy van uw kind?
  • Zijn vertrouwelijke gegevens gedeeld met anderen, zoals zorg-/hulpverleners, gemeente of familie, terwijl u daar niet van wist?
  • Bent u wel eens onder druk gezet door een zorg-/hulpverlener of gemeente om uw dossier te delen? En had dat gevolgen voor de hulp of zorg die u wel of niet kreeg?
  • Heeft u een zorg- of hulpverlener wel eens aangesproken op een privacykwestie, of een klacht erover ingediend? En hoe is dat toen opgelost?
  • Weet u waar uw gegevens staan geregistreerd, en hoe ze zijn beveiligd?
  • En weet u wat uw rechten en plichten zijn bij privacy in de zorg?

De Meldactie Privacy is een gezamenlijk initiatief van het Landelijk Platform GGz, PatiŽntenfederatie NPCF en Ieder(In). Door ervaringen en meningen op te halen bij zo veel mogelijk cliŽnten en naastbetrokkenen, zijn we in staat om nog beter uw belangen te vertegenwoordigen in de politiek, bij zorgaanbieders, zorgverzekeraars en gemeenten. Het spreekt voor zich dat wij vertrouwelijk met uw persoonlijke gegevens omgaan.

Doe mee

Vul direct de vragenlijst in. Dit kan tot en met dinsdag 21 juni.

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 24-5-2016 10:36