MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Vier prijswinnaars VGZ-Hersteleuroprijs 2016
21 juni 2016

Op donderdag 16 juni zijn ‘Voor Door met’, Maatschappelijk Zorg Noord-West Veluwe, Ixta Noa en The Living Museum uitgeroepen tot winnaars van de VGZ-Hersteleuro 2016. Zij ontvingen van de jury ieder € 25.000,- om aan hun initiatief te besteden.

De VGZ-Hersteleuroprijs is in 2015 in het leven geroepen door CoŲperatie VGZ en het Landelijk Platform GGz. De Hersteleuro is ťťn euro per DBC die geÔntegreerde GGZ-instellingen afstaan voor de prijzenpot van 100.000 euro die jaarlijks wordt verdeeld over vier winnaars. Kenmerkend voor de projecten is dat ze werken vanuit de herstelgedachte, ervaringsdeskundigheid inzetten en onafhankelijkheid zijn van reguliere zorgaanbieders. Zij vallen daarmee vaak buiten de boot van de alle financieringsbronnen. De hersteleuro is dus zeer welkom.

Spannende pitches

De finale vond plaats in het auditorium van het VGZ-kantoor in Arnhem. Uit de ruim dertig ingediende projecten waren er acht genomineerd die zich mochten presenteren. In een pitch van vier minuten probeerden zij de jury te overtuigen en moesten aansluitend enkele vragen beantwoorden. Na intensief juryberaad kwam zij dan toch tot een conclusie en werden tot winnaars uitgeroepen:

• Voor Door Met uit Breda. “Een initiatief waar voor door en met peers tot in de vezels is uitgewerkt. Een inspirerend initiatief in een regio.”
• Maatschappelijk Zorg Noord-West Veluwe. Een ervaringsdeskundig onderzoeksteam. “Dit biedt kans voor ontwikkeling voor ervaringsdeskundigen op een totaal ander aandachtsgebied.”
• Ixta Noa, Respijthuisfunctie Praktijkhuis Nijmegen. “Initiatief voor belangrijke functie, ondanks onduidelijkheid voor financiering.”
• The Living Museum “Een initiatief gericht op een ‘vergeten doelgroep’ die echt een nieuwe dimensie (kunst) toevoegt.”


Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 21-6-2016 16:39