MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Doe mee met de meldactie Zelfstandig wonen
28 juni 2016

Slagen mensen met een beperking erin om goed zelfstandig te wonen? Rond die vraag draait de meldactie Zelfstandig wonen van Ieder(in), het Landelijk Platform GGz en de PatiŽntenfederatie NPCF die vandaag van start gaat. Heeft u of uw naaste een beperking, chronische ziekte of psychische aandoening en wilt u uw ervaringen op woongebied doorgeven? Doe dan mee met de meldactie en vul de vragenlijst in!

De laatste jaren verandert er veel voor mensen met een beperking op het gebied van wonen. De overheid verwacht dat iedereen zoveel mogelijk zelfstandig woont, en veel mensen willen dat zelf ook graag. Maar het is belangrijk dat dat dan ook mogelijk wordt gemaakt, en dat mensen goed wonen. Om te onderzoeken hoe het daar nu mee staat, houden Ieder(in), het Landelijk Platform GGz en de PatiŽntenfederatie NPCF nu deze gezamenlijke meldactie.
Dus willen we bijvoorbeeld van u weten: Woont u op een manier die goed bij u past? Krijgt u daarbij voldoende ondersteuning? Voelt u zich thuis in uw buurt? En is de woning voor u betaalbaar?

Ervaringen verzamelen

Bij de drie organisaties krijgen we regelmatig signalen dat er te weinig geschikte woningen zijn in ons land, dat het steeds moeilijker is om aanpassingen te regelen en dat het haast onmogelijk is om te verhuizen als iemands situatie verandert. Daarom willen we zoveel mogelijk ervaringen verzamelen, zodat we kunnen proberen zaken te veranderen.

Ben je tussen de 15 en 30 jaar? Doe dan ook mee

Het onderzoek is gericht op iedereen met een ziekte of beperking, maar heeft ook een aantal aparte vragen voor jongeren van 15 tot 30 jaar. Jongeren hebben de laatste jaren met allerlei nieuwe regels te maken voor wonen, zorg en werk. Het zou kunnen dat zelfstandig wonen hierdoor veel moeilijker geworden is. Dus willen we weten: Kun jij wonen waar je wilt en hoe je wilt? Word je daarbij goed begeleid? Kun je op jezelf gaan wonen, of is dat voor jou onbetaalbaar?

Vul de vragenlijst in

Heeft u zelf een beperking, chronische ziekte of psychische aandoening? Of bent u nauw betrokken bij de zorg voor iemand anders? Vul dan de digitale vragenlijst in. De meldactie loopt van 27 juni tot 15 augustus. 

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 28-6-2016 14:13