MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Depressie Vereniging lanceert depressieplatform MIND Blue
26 september 2016
 

De Depressie Vereniging lanceert vandaag samen met Fonds Psychische Gezondheid, Korrelatie en het Landelijk Platform GGz MIND Blue, een online community waar mensen met een depressie en hun naasten ervaringen kunnen delen ťn met elkaar in contact kunnen komen. Mensen die direct hulp nodig hebben wordt hulp geboden via Korrelatie en 113Online (zelfmoordpreventie).

Aanleiding voor de samenwerkende organisaties om het platform www.mindblue.nl te ontwikkelen is het versnipperde aanbod op het internet over het thema depressie en het gebrek aan een veilig platform waar mensen met elkaar in contact kunnen komen om ervaringen te delen. En dat terwijl ruim 1,1 miljoen mensen antidepressiva slikken en jaarlijks circa 800.000 mensen worstelen met hun depressieve klachten.

“Alleen door ervaring en kennis te delen en in alle openheid het thema te bespreken, kunnen we elkaar helpen”, aldus Nathalie Kelderman, directeur van de Depressie Vereniging. 

Samenwerkingen

Ook het Ministerie van VWS, dat een dezer dagen start met een grote landelijke campagne om het thema depressie bespreekbaar te maken, zal via de campagnewebsite omgaanmetdepressie.nl naar MIND Blue en Korrelatie verwijzen. De komende tijd wordt het nieuwe MIND Blue Platform verder uitgebouwd en worden ook ervaringsdeskundigen, onderzoekers en behandelaars uitgenodigd om zich aan te sluiten bij MIND Blue.

MIND Blue

MIND Blue is een initiatief van Fonds Psychische Gezondheid/Korrelatie en het Landelijk Platform GGz. In mei 2016 zochten de Depressie Vereniging en hoogleraar Robert Schoevers van het UMCG samenwerking met Fonds Psychische Gezondheid/Korrelatie en het LPGGz, om krachten te bundelen. De organisaties hebben een gemeenschappelijk doel: psychische problemen bespreekbaar maken en mensen die ermee te maken hebben ondersteunen, onder andere door ervaringen en deskundigheid te delen.

Deel je verhaal

Iedereen die wil kan haar of zijn verhaal delen via www.mindblue.nl.


Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 26-9-2016 10:31