MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Inbreng AO Jeugdhulp 23 februari: passende zorg voor jeugdigen met psychische kwetsbaarheid
21 februari 2017

Deze donderdag is het laatste Algemeen Overleg Jeugdhulp vůůr de verkiezingen. Kamerleden gaan dan met staatssecretaris van Rijn in gesprek over de stand van zaken binnen de Jeugdhulp. MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid heeft de brief van LOC Zeggenschap in Zorg ondersteund waarin we nogmaals benadrukken dat passende zorg voor jeugdigen met psychische problemen nog niet optimaal geregeld is.

CliŽntondersteuning, doorzettingsmacht en continuÔteit van zorg voor 18-jarigen

Jongeren en ouders hebben volgens de wet recht op onafhankelijke cliŽntondersteuning. Een cliŽntondersteuner is iemand die hen kosteloos helpt bij het regelen van zorg. We vragen er aandacht voor dat dit nog niet in elke gemeente goed beschikbaar is.

Alle kinderen moeten maatwerk in zorg krijgen. Bij complexe situaties waarin kinderen en hun ouders vastlopen moet er iemand  zijn die doorzettingsmacht heeft om te forceren dat alsnog passende hulp wordt ingezet.

Minder overleg en meer actie

MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid pleit ook voor minder overleg en mťťr actie bij het oplossen van knelpunten in continuÔteit van zorg voor jongeren die 18 worden. Jongeren met psychische problemen vallen tot 18 jaar onder de Jeugdwet (verantwoordelijkheid van gemeenten). Vanaf 18 jaar vallen ze voor zorg onder de Zorgverzekeringswet. Deze overgang gaat vaak gepaard met allerlei problemen waardoor jongeren tussen wal en schip vallen.

Verkiezingen

Ben je benieuwd welke plannen de politieke partijen hebben op het gebied van de jeugd-ggz? Neem dan een kijkje bij kiesvoorggz.nl.

Meer informatie

Brief LOC zeggenschap in zorg tbv AO Jeugdhulp
Agendastukken AO Jeugdhulp

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 21-2-2017 16:33