MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Deelnemers focusgroepen Samen beslissen in de GGz gezocht
9 maart 2017

Oproep: deelnemers focusgroep 'Samen beslissen in de GGz' gezocht

MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid werkt samen met het Nederlands Instituut voor Psychologen, het Trimbos-instituut, SynQuest en GGZ Nederland aan het project Samen beslissen in de GGz: professionals ťn cliŽnten in positie voor passende zorg. Het doel van dit project is het toerusten van professionals (zoals psychologen, psychiaters of (sociaal psychiatrisch) verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten) en cliŽnten voor Samen beslissen.
Samen beslissen betekent dat de cliŽnt samen met de professional (en eventueel een naaste) beslist over welke zorg het beste bij de cliŽnt past. De professional geeft informatie over de mogelijkheden of wijst de cliŽnt op informatie zodat hij zich zelf kan verdiepen. De professional informeert de cliŽnt ook over de voor- en nadelen van een bepaalde behandeling. De cliŽnt geeft de professional informatie over zijn ervaringen met zorg, eerdere behandeling, zijn voorkeuren en afwegingen. Vervolgens bespreken ze samen wat dit betekent voor de situatie van de cliŽnt. Uiteindelijk beslissen cliŽnt en professional samen wat het best past.

Omdat we denken dat het belangrijk is dat cliŽnten en naasten de juiste hulpmiddelen in handen krijgen om Samen beslissen vorm te geven, organiseren we twee focusgroepen. Tijdens deze focusgroepen leggen we een aantal hulpmiddelen aan de deelnemers voor om erachter te komen welke volgens hen bruikbaar zijn om cliŽnten en naasten te ondersteunen in het kader van Samen beslissen in de ggz: wat heb je aan de hulpmiddelen? Helpen deze hulpmiddelen om te bespreken wat jij belangrijk vindt in hoe de behandeling verder gaat? Wat mis je nog of heb je tips voor verbetering? Waar wil je deze hulpmiddelen vinden? Wat is eventueel nodig om de instrumenten zo te maken dat deze geschikt zijn om in de GGz te gebruiken? Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling van eigen ervaringen met het gebruik van hulpmiddelen voor Samen beslissen.

Wil jij meedoen en meedenken met ons?
Dat stellen wij zeer op prijs! De bijeenkomsten vinden plaats op 21 en 27 maart van 14.00-16.30u in Amersfoort of Utrecht (de eerder aangekondigde datum 16 maart komt wegens omstandigheden te vervallen). Voor de deelname aan de focusgroep is reiskostenvergoeding beschikbaar en €25,- aan vacatiegeld.

Je kunt je vůůr 16 maart aanmelden via . Omdat we het belangrijk vinden om met een gemengde groep deelnemers te praten tijdens de focusgroep, vragen we je onderstaande vragen s.v.p. in je aanmelding te beantwoorden:

1. Ik ben aanwezig op 21 / 27 maart
2. Ik ben man / vrouw
3. Mijn leeftijd is……

Graag tot ziens op 21 of 27 maart.

Meer informatie?
Neem contact op met Marieke Haitsma,  

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 9-3-2017 12:49