MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


In Memoriam: Berletta Scholten
29 juni 2017

Op 22 juni overleed Berletta Scholten, coŲrdinator van Basisberaad Roterdam, afdeling van Zorgbelang Zuid-Holland. Berletta was jarenlang een vertrouwd gezicht in de wereld van belangenbehartiging. Berletta was een van de eerste straatadvocaten in Nederland. Hiervoor werkte ze als een van eerste ervaringsdeskundigen voor een FACT team. Zij heeft zich met veel bevlogenheid ingezet voor de mensen aan de rand van de samenleving. Mensen die dakloos zijn, mensen die kampen met een verslaving, mensen met een psychische kwetsbaarheid en jongeren met problemen konden rekenen op haar steun.

Ook landelijk zette Berletta zich in voor deze kwetsbare groepen. Zij was jarenlang actief bij COMO G4 (CliŽnten Organisaties Maatschappelijke Opvang) van de 4 grote steden. Zij zette zich ook in voor de Werkplaats Maatschappelijke Opvang.

De laatste jaren had Berletta de rol van coŲrdinator bij Basisberaad. Vanuit MIND was er regelmatig contact met Berletta over mensen met verward gedrag. Ze dacht mee over wat er nodig was en informeerde MIND over Rotterdamse ontwikkelingen. Ook toen Berletta al ernstig ziek was bleef zij zich scherp en vol passie inzetten.

Berletta is 52 jaar geworden. We zullen haar missen!  

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 29-6-2017 14:41