MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


MIND start campagne ‘Weg van de wachtlijst’ samen met GGZ NL en ZN
24 oktober 2017

MIND start campagne ‘Weg van de wachtlijst’ samen met GGZ NL en ZN

MIND vindt het onacceptabel als patiŽnten veel te lang moeten wachten op een behandeling door een psychotherapeut, psychiater of psycholoog. Daarom heeft MIND, samen met Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en GGZ Nederland, het initiatief genomen om een "wachtkamercampagne" te starten: Weg van de wachtlijst. Deze campagne heeft als doel om u als cliŽnt of patiŽnt te informeren over wat u zelf kunt doen als u op een wachtlijst komt te staan. Bij wie kunt u terecht? Op www.wegvandewachtlijst.nl vindt u meer informatie.

Bestel nķ infomaterialen voor de wachtkamer
MIND, ZN en GGZ Nederland roepen huisartsen, psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, GGZ-instellingen, gemeenten en jeugdhulpaanbieders op de informatiematerialen voor de wachtkamer te bestellen. Het pakket materialen bestaat uit een poster, flyers en een baliekaart. Ook is er digitale informatie beschikbaar, bijvoorbeeld voor de monitor in de wachtkamer. Meer informatie over de campagne, het (kosteloos) bestellen van materialen of het downloaden van monitorcontent staat op www.wegvandewachtlijst.nl.

Gezamenlijke aanpak wachttijden
De campagne Weg van de wachtlijst mag rekenen op de steun van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), P3NL, de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP), Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), MeerGGZ en de Nederlandse Vereniging van Gemeenten (VNG). Samen met deze partijen hebben MIND, ZN en GGZ Nederland de handen ineengeslagen om wachtlijsten te verminderen. 

Lees verder over de gezamenlijke aanpak van de wachtlijstenMeer nieuws...

Laatst bewerkt op: 24-10-2017 16:48