MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Spotlightbijeenkomst 7 december in het teken van herstel
9 november 2017

Spotlightbijeenkomst 7 december in het teken van herstel

In iedere behandeling valt op verschillende momenten het woord ‘herstel’. Maar zo gemakkelijk als het woord wordt gebruikt, zo ingewikkeld is het om het uit te voeren. Herstel verwijst immers naar veel mťťr dan alleen genezing van ziekte. De herstelfase is misschien wel de moeilijkste van alle fasen die je als patiŽnt doormaakt. Medisch gezien ben je ‘klaar’; de klachten zijn weg, onder controle of je weet dat ze zullen terugkomen/verergeren. En dan moet je je persoonlijke balans zien te hervinden. Mensen met een chronische ziekte, beperking of stoornis hebben weinig keus: ze moeten er op de een of andere manier mee leren leven. Maar hoe doe je dat? Hoe vind je je eigen identiteit (terug)? Moet je jezelf opnieuw uitvinden? En hoe zorg je dat je kunt blijven functioneren? Dat is allemaal onderdeel van het herstelproces.

Tijdens de Spotlightbijeenkomst op 7 december, georganiseerd door de drie koepelorganisaties MIND, Iederin en PatiŽntenfederatie Nederland, laten we drie aansprekende voorbeelden / tools zien, die succesvol zijn in het ondersteunen van herstel. Aansluitend kun je in aparte sessies met de presentatoren van gedachten wisselen over de wijze waarop jij deze tool zou kunnen benutten binnen jouw organisatie.

Programma

13.45 Ontvangst met koffie/thee in NH Hotel, Stationsstraat 75, 3811 MH Amersfoort
14.00 Welkom
14.10 Inleiding door Jaap van der Stel, lector GGZ Hogeschool Leiden
14.30 Drie goede voorbeelden in de spotlight:

- Zelfregiecentrum Leiden (Sonja & Hans van der Flier): ‘Je hoeft niet te veranderen, je bent al een fantastisch mens!’
- Belangenver. Prikkelbare Darm Syndroom
(Irene Spaan – Ottens): ‘Leren leven met een prikkelbare darm’
- PPEP4ALL (NoŽlle Kamminga)

15.10 Pauze
15.20 Deelsessie 1
15.50 Deelsessie 2
16.20 Samenvatting
16.30 Afsluitende borrel

Aanmelden kan via deze link
Vragen? Mail naar:  


De Spotlightbijeenkomsten worden georganiseerd door MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid, Ieder(in) en PatiŽntenfederatie Nederland.

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 27-11-2017 11:07