MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


E-healthweek 20 t/m 26 januari
18 januari 2018

E-healthweek 20 t/m 26 januari

Van 20 t/m 26 januari vindt de E-healthweek plaats. Tijdens de E-healthweek worden door het hele land activiteiten georganiseerd over wat digitale ondersteuning in de zorg voor jou kan betekenen.

Wat doet MIND tijdens de E-healthweek? 
Op 25 januari staat van 14.00-18.00u een bijeenkomst over eHealth in het Huis voor de Gezondheid gepland. De Maag Lever Darm Stichting, Alzheimer Nederland, Diabetes Fonds, Longfonds en MIND geven een korte presentatie over een eHealth applicatie die ze hebben ontwikkeld. Vanuit MIND zal er een presentatie worden gegeven over MIND Young, creatieve studio. Zie hier voor meer informatie.

E-health ontwikkelen doe je met patiŽnten(organisaties)
Daarnaast organiseren we samen met Patientenfederatie Nederland, Ieder(in), Stichting IKONE en PGOsupport een programma rondom patiŽntenparticipatie in de ontwikkeling en implementatie van e-health. Een programma met veel praktijkvoorbeelden en methoden over hoe je dat doet! Kijk hier voor meer informatie.

Tips voor interessante activiteiten
Naast onze eigen bijdragen, staan er heel veel verschillende activiteiten door het land gepland die interessant kunnen zijn. We lichten er graag een aantal bijeenkomsten uit. Natuurlijk kun je ook op de website van de E-healthweek kijken voor het volledige overzicht van activiteiten.

Ehealth: IdeeŽn bedenken voor apps en hoe de eindgebruiker te betrekken
Tijdens deze workshop worden verschillende ICT technieken uitgelegd en worden voorbeelden gegeven van apps die de uitgelegde ICT technieken toepassen. Gedurende een interactieve sessie kun je zelf ideeŽn voor apps bedenken en uitwerken.
Naam organisatie: PatiŽnten testen apps 

Mini-symposium eHealth
Interactief en laagdrempelig mini-symposium over gebruik van e-health in 3 sectoren in de zorg Naam organisatie: De Zorginnovatiewinkel / Showroom Zorg van NU
Meer info

Webwinkel voor keuzevrijheid in online zorg
Als cliŽnt zelf kiezen met welke online behandeling je aan de slag wilt gaan? Of als je geen cliŽnt bent, een online module volgen gericht op mentale groei, begeleid door professionele coaches? Daarvoor biedt GGzE de Welshop.
Naam organisatie: GGzE 
Meer info

Virtual Reality in de behandeling
Maak kennis met het toepassen van Virtual Reality in de behandeling
Naam organisatie: GGZ Delfland
Meer info

Verder worden er door PGOsupport een aantal workshops georganiseerd die interessant kunnen zijn. 

Digitale toegankelijkheid: Maak je website geschikt voor iedereen
Wil jij ook een website die bruikbaar is voor mensen met een functiebeperking? Dat kan! In deze cursus leer hoe je dat voor elkaar krijgt. Meer info

Lotgenotencontact via social media
Naast vertrouwde vormen van lotgenotencontact via bijeenkomsten, individuele gesprekken en de telefoon, is er steeds vaker lotgenotencontact via social media. Al dan niet op initiatief van een patiŽntenorganisatie. Meer info

Voorbereiding op de nieuwe privacywet
In mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. Wat verandert er dan voor patiŽntenorganisaties? Deze bijeenkomst brengt je op de hoogte. Meer info

Meer nieuws...

Laatst bewerkt op: 18-1-2018 14:48