MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Project: FABuleus

Betrokkenheid familie in ggz-instellingen versterken

 

"Goede zorg kan niet zonder naastbetrokkenen." Dit is een uitspraak van Marcel Hilwig, psychiater en manager bij Mondriaan. Het raakt de kern van het project FABuleus. FABuleus heeft als doel om familiebetrokkenheid in GGZ-instellingen in Nederland te versterken. Tussen augustus 2013 en december 2016 - de looptijd van het project, gaan we hiervoor bestaande werkwijzen- zoals de FAB trainingen en de Triadekaart, uitwerken, verbinden en onderzoeken.

FABteam

Het resultaat voor de deelnemende ggz-instellingen is dat zij na afloop van het project beschikken over een team getrainde professionals, familie en cliŽnten. Dit FABteam is opgeleid om samen de drie modules van FABuleus te geven aan de professionals in hun organisatie om zo familiebetrokkenheid blijvend te versterken.

Waarom dit project?

Er zijn twee belangrijke redenen om het project uit te voeren:

  1. Uit onderzoek blijkt dat familiebetrokkenheid een gunstig effect heeft op herstel van cliŽnten.
  2. In de nabije toekomst wordt er – door ontwikkelingen in de samenleving - een steeds groter appŤl gedaan op familie bij de zorg voor hun familielid. Daar is een goede triadische samenwerking voor nodig.

In het project werken het Landelijk Platform GGz, Ypsilon en de stichting FAB samen.
Het VSBfonds, Fonds Nuts Ohra en het CZ Fonds financieren het project.

Nieuws

Nieuws uit de deelnemende ggz-organisaties

Meer informatie

Meer over FABuleus op deze website

Contact

Familieraden, hulpverleners en managers van ggz-instellingen die graag meer willen weten over het project FABuleus of interesse hebben om deel te nemen, kunnen contact opnemen met Josť Laheij, of (06)48 28 15 01.

 

 


 

Laatst bewerkt op: 3-10-2016 13:20