MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Zet je in voor digitale zorg

Het Landelijk Platform GGz is op zoek naar ambassadeurs die zich samen met ons in willen zetten voor gebruikersgerichte digitale zorg. Wij gaan in het komende jaar het gesprek aan met de beroepsverenigingen en zorginstellingen in de GGz en jouw inzet is daarbij essentieel.

Wat is digitale zorg?

Digitale zorg is een verzamelnaam van alle digitale mogelijkheden die je in kunt zetten om je psychische gezondheid te verbeteren of om je daarbij te ondersteunen. Ook kun je als naaste van iemand met psychische klachten gebruik maken van digitale zorg om hem/haar daarin bij te staan.

Denk bijvoorbeeld aan websites met informatie, ondersteuning van je behandeling door online oefeningen, online contact met lotgenoten via fora, online contact met je hulpverlener(s), of apps op je smartphone om aan je gezondheid te werken.

Waarom doen we dit?

We willen dat de beroepsverenigingen en zorginstellingen in de GGz bij de ontwikkeling en verspreiding van digitale zorg meer uitgaan van en rekening houden met de eindgebruiker. Op die manier worden er digitale zorgtoepassingen ontwikkeld die ertoe doen.

Hoe pakken we het aan?

Tussen juni en december 2015 willen we in gesprek gaan met 5 beroepsverenigingen in de GGz, en 40 zorginstellingen. We gaan met hun in gesprek over hoe ze nu bezig zijn met digitale zorg en zullen de visie en stem vanuit het gebruikersperspectief meegeven. De gesprekken duren ongeveer een uur.

Het is dus belangrijk dat je ervaring hebt met digitale zorg en dat je erover in gesprek wilt met de beroepsverenigingen en de zorginstellingen.

Wat verwachten we van jou?

Bereidheid om tussen juni en december van dit jaar mee op gesprek te gaan naar maximaal 9 organisaties in de GGz. Dat zijn beroepsverenigingen en zorginstellingen.
Ook is het handig als je 4 juni in de middag aanwezig kunt zijn bij de startbijeenkomst in Utrecht, om kennis te maken en afspraken te maken.

Wat krijg je ervoor terug?

Per bezoek ontvang je een financiŽle vergoeding van €40,-. Ook worden je reiskosten vergoed. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage aan gebruikersgerichte zorg.

Meer weten?

Wil je meer weten, lees dan de achtergrondinformatie.

Meedoen?

Geef je op vůůr 22 mei, via Marieke Wollaars van het LPGGz: of 030-2363765. Zij kan ook helpen als je vragen of opmerkingen hebt.

Laatst bewerkt op: 18-5-2015 15:58