MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Stand van zaken Taskforce januari 2016

De kop is eraf. Het eerste wethoudersgesprek van de Taskforce heeft op 11 januari plaatsgevonden. We verklappen nog even niet bij welke gemeente dit was, op verzoek van de betrokken cliŽntenorganisaties. Soms is het taskforcewerk stille diplomatie. In elk geval was het een plezierig gesprek waarin vervolgafspraken gemaakt konden worden met de wethouder.

Deze werkwijze tekent de benadering van de Taskforce. De wensen en gespreksprioriteiten van de regionale cliŽnten- en familieorganisaties zijn voor ons leidend. Dat maakt soms dat we geen korte slagen kunnen maken. We proberen zoveel mogelijk belanghebbenden te spreken voordat wij ons bij de gemeente melden. Af en toe weten gemeenten ons zelf te vinden en is de route andersom.

We hebben dus al een aantal gemeenten in het vizier waar de komende maanden de eerste gesprekken zullen plaatsvinden, zoals Amersfoort, Zwolle en Haarlem. In Amersfoort hebben we al twee bijeenkomsten georganiseerd met de cliŽnten- en familieorganisaties. In Zwolle gaat dit plaatsvinden op 16 februari a.s. en in Haarlem gaan we dit binnenkort organiseren. In een tiental andere gemeenten zijn we in de verkenningsfase.

Maak gebruik van de Taskforce

Er is zeker nog ruimte voor meer gemeenten. Dus als u als gemeente gebruik wilt maken van de verbindingskracht van de Taskforce of als u als cliŽnten- of familieorganisatie aan tafel wilt komen bij de wethouder: neem contact op met de projectleider Greetje Senhorst: .


 

Laatst bewerkt op: 20-1-2016 9:45