MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


22 september Seminar De arbeidsmarkt

Tijd: 12.00 - 16.00
Locatie: Huis voor de Gezondheid, Stationsplein 125 Amersfoort

Ook mensen met een psychische kwetsbaarheid willen graag (weer) een richting een betaalde baan. Wat kan een Regionale CliŽntenorganisatie (RCO) doen om mensen te faciliteren bij hun stappen richting betaald werk (methoden, werkvormen, visie) en hoe krijg je dat gefinancierd en verantwoord?

Tijdens dit seminar komt u in contact met verschillende (cliŽnten)organisaties en hun activiteiten op het gebied van arbeidsparticipatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid: vrijwilligerswerkplekken en werkervaringsplaatsen, sollicitatietrainingen, coaching bij vrijwilligerswerk, ervaringsdeskundige arbeidsrehabilitatiecoaches, vaardighedentrainingen, trainingen ervaringsdeskundigheid, een databank met ervaringsdeskundigen en activiteiten om de schroom bij werkgevers te verminderen.

Kom kennismaken met deze initiatieven, stel vragen en zoek samen naar de antwoorden. Om aan deze kennismaking richting te geven maken we gebruik van de methode Reis naar de Toekomst. Deze methodiek is afkomstig van het project Kansen op werk van de ADF stichting: Deze reis (naar het jaar 2018) nodigt uit samen te leren, elkaar te helpen en richting te geven aan de toekomst. We ontdekken samen waarom dit jaar een succes is geworden en nemen de belangrijkste ontdekkingen mee terug naar 2016: een tijdwinst.

Programma

  • 12.00 uur Welkom met lunch
  • 12.30 uur Korte introductie door Margriet Paalvast en Bart Smith - LPGGz
  • 12.40 uur UWV- Alfred van Hardeveld en Bart Smith: Samenwerking met lokale initiatieven en de nieuwe inkoopcriteria, hoe gaat dat met de erkenning, toestemming, financiering en verantwoording?
  • 13.40 uur Koffie/theepauze
  • 14.00 uur Start arbeidsmarkt en Reis naar de Toekomst (inclusief pauze)
  • 15.55 uur Afsluiting.

Aanmelden

Helaas kun je je niet meer aanmelden voor deze bijeenkomst.

Contact

Heb je een goed idee voor de Arbeidsmarkt of heb je al een vraag? Laat het ons weten via .


 

Laatst bewerkt op: 19-9-2016 9:07