MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort

033 - 3032400


Terugblik MIND Familiedag Naasten in kracht

Terugblik MIND Familiedag 'Naasten in kracht'

Op zaterdag 30 september vond de eerste MIND Familiedag plaats. Maar liefst 250 mensen kwamen naar het Corderius College in Amersfoort om kennis te delen en met elkaar van gedachten wisselen over hoe het is om ouder, kind of partner te zijn van iemand met een psychische aandoening. 

De MIND Familiedag werd georganiseerd door organisaties verbonden aan MIND Landelijk Platform, zoals de Kamer Familieraden, Ypsilon en Labyrint-in Perspectief.
Na welkom en opening door MIND-directeur Marjan ter Avest presenteerde Thea van Bodegraven een indrukwekkend familie-ervaringsverhaal. Van Bodegraven is coach voor naasten van mensen met angst en dwang en is zelf ervaringsdeskundig met een partner en zoon die beide een obsessieve-compulsieve stoornis (OCD) hebben. Zij mocht na haar presentatie het eerste exemplaar van het boek ‘Focus op familie’ in ontvangst nemen, persoonlijk overhandigd door de auteur zelf, psychiater Wiepke Cahn. 
Aansluitend presenteerde Roxanne Vernimmen, bestuursvoorzitter van Altrecht, de generieke module ‘Samenwerking en ondersteuning naasten van mensen met psychische problematiek’, die eind vorig jaar door het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz is opgeleverd. 

In de middag was er gelegenheid om de infomarkt te bezoeken, boeken te kopen en een van de 14 workshops bij te wonen. Er waren workshops en gespreksgroepen speciaal voor partners, voor ouders of voor volwassen KOPP (kinderen opgegroeid met een ouder met een psychisch probleem). Daarnaast was er aandacht voor thema's als zelfbeschadiging, dwangbehandeling, relationele zorg, belangenbehartiging en trainingen voor familie en naasten. Het programma eindigde met een toelichting op het project 'Naasten in kracht', gevold door een borrel, waar de gasten en vertegenwoordigers van de verschillende organisaties nog even met elkaar konden napraten. Gezien de vele positieve reacties op deze eerste MIND Familiedag, zal er in 2018 zeker een vervolg op komen.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------MIND Familiedag 'Naasten in kracht'

Aanmeldpagina

Algemene voorwaarden aanmelding familiedag


Workshops

De workshops staan in het aanmeldformulier
Overzicht van de workshops (.pdf)

a4-posterLaatst bewerkt op: 3-10-2017 12:54